A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. november 29.

Van-e Obamának programja?

Change.orgBár a két kedvenc jelöltem csapott össze az amerikai választáson, mindig erős kétségem volt afelől, hogy a demokrata jelöltnek van-e programja, illetve, ha volna, azt a pártja elfogadná-e? Vagy kampányfogás, vagy a program hiányának beismerése, mindenesetre a megválasztott elnök egyébként színvonalas kampányoldala, a change.org oldala összefogott a Facebook és a MySpace közösségi oldallal, hogy közpolitikai ötleteket gyűjtsenek az állampolgároktól. (Közben a change.gov verzión már gyűjtik az önéletrajzokat az új kormányzatba). Az egészről az jut eszembe, amikor Tony Blair kormánya is megnyitotta a neten az állampolgárok felé ezt a csatornát, és az autósok egymillióan követelték a benzinadó és az útdíjak csökkentését.

Mindenesetre különleges dologonak tartom, hogy egy világhatalom frissen megválasztott elnöke a világ összes polgára felé nyitva hagyja ezt a platformot, és ha csak kampányfogásnak is bizonyul a dolog, akkor is nagyon érdekes lesz látni ennek az eredményét. A change.org ugyanis tényleg kétirányú utca. A magam részéről a klímaváltozás elleni küzdelem és a népirtások megállítása ügyekhez csatlakoztam próbaképpen, és megkockáztattam egy javaslatot is arra nézve, hogy az Egyesült Államok csatlakozzon a Nemzetközi Büntetőbírósághoz.

Forrás: Corina Murafa.

Nincsenek megjegyzések: