A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. október 3.

Mit mondott a pápa a kereszténydemokrata politikusoknak?

A nagyszerű Vatikáni Figyelőből mindent megtudhatunk az eseményről, és jelentősen pontosíthatjuk a magyar sajtóból szerzett félinformációinkat. XVI. Benedek Európa egyik legerősebb pártcsaládja számára tartott beszédet, amelynek így közvetve biztosan hatása lesz politikai életünkre.
A beszédnek két fő témája volt. Az egyik azt taglalta, melyek napjaink azon téveszméi, amelyekkel szemben a keresztény politikusoknak (tehát nem csupán a katolikusoknak, ill. a kereszténydemokratáknak) fel kell lépniük, ha következetesek kívánnak maradni hitükkel, vagyis önmagukkal szemben. A másik téma pedig a vallásszabadság garantálása, illetve a jogállam és az erő alkalmazásának kérdése volt, amihez a terrorizmus elleni küzdelem szolgált ürügyül, de ebben is az üzenet jóval szélesebb spektrumot ölel fel.
A Vatikáni Figyelő eligazít abban a kérdésben is, hogy mi történt Orbán Viktor és a pápa között, és mi a különbség a magánkihallgatás és a gyűrűcsók között.

Nincsenek megjegyzések: