A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. július 19.

Száz éven belül vége a falusi turizmusnak?

Ha ilyen ütemben folytatódik a falvaink várossá nyilvánítása, száz év múlva egy sem marad, és így aztán a magyar területfejlesztés és pályázatírás csodafegyvere, a falusi turizmus is ki fog halni. Egy falu várossá nyilvánításhoz elég egy marginális választókörzetbe esni, vagy egy nagy szülöttet adni a kormánynak. Az index.hu kiváló beszámolója szerint
Július 1-jétől kilencvenezer magyar lett városlakó anélkül, hogy költöznie kellett volna. Ők abban abban a 22 községben laknak, amelyeket ezen a napon várossá nyilvánítottak. [...] Az új városokban az emberek féltik a sokak megélhetését jelentő állattartást, a városok vezetői viszont abban bíznak, hogy több pályázati lehetőségük lesz, mint eddig. [Az állattartás alatt pedig nyilván nem az aranyhal, a francia bulldog vagy a teknőc tartását értették]
Az új városok közül a kedvencem Csanádpalota, amely a városi mellett az "Európai Falu" címet is megpályázta, és jelenleg új városként még falusi turizmussal hirdeti magát a neten. Na persze, az urbánus légkör még hiányzik. Íme, a magyar urbanizáció emelkedő csillagzatú települései:


Új városok 2009 nagyobb térképen való megjelenítése

[Szili Katalin, a]z Országgyűlés [azóta lemondását bejelentő]elnöke reményét fejezte ki, hogy Kozármisleny lehetőségei szerint csatlakozhat Pécs olyan nagy fejlesztéseihez, mint a Pólus, vagy az Európa kulturális fővárosa program.

Nincsenek megjegyzések: