A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. március 13.

Lehet-e versenyképes az atomenergia?

Az Energia Klub rendezésében Veiszer Alinda újságíró beszélgetett Kaderják Péterrel (Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont) és velem a meghívó szerint ezekről a kérdésekről:

Lehet-e versenyképes az atomenergia? Van-e igény atomerőművekre a liberalizált energiapiacon? Épülhet-e pusztán piaci alapon ilyen létesítmény vagy ez állami szerepvállalás nélkül elképzelhetetlen? Van-e piactorzító hatása egy ilyen állami beavatkozásnak és ez milyen következményekkel járna a villamosenergia-piacon?

Az előadás után Mangel Gyöngyi készített interjút Péterrel és velem, ami Real Audio streamben itt hallgatható meg (a fájl 2. percétől).

A nukleáris reneszánsz vagy atombarokk rendezvénysorozat következő rendezvényei:

Atomerőmű a hálózatban (Április 9., 17.30) Nukleáris, hagyományos és megújuló energiaforrások villamosenergia-rendszerbe illesztése: problémák, kihívások és megoldások a jövő hálózatának újragondolása kapcsán. Beszélgetőpartnerek: Tihanyi Zoltán, MAVIR; Kádár Péter, Power Consult Kft; Dobi Ildikó, Országos Meteorológiai Szolgálat

Atomenergia és éghajlatvédelem (Április 23.) Megoldás-e a nukleáris technológia nagyarányú alkalmazása a globális klímaváltozásra? Beszélgetőpartnerek:
Diana Ürge-Vorsatz, CEU; Kardos Péter, Energia Klub

Alternatív energia? (Május 7., 17.30) Energiaigényekről, új technológiákról, takarékosságról, hatékonyságról, megújulókról, hazai lehetőségekről. A jövő energiapolitikájáról. Beszélgetőpartnerek: Mészáros Fanni, CECED; Király Zsuzsanna, Energia Klub; Varga Katalin, Energia Klub

1 megjegyzés:

FINE írta...

Keszult a beszelgetesrol egy osszefoglalo:

http://nukleraj.blog.hu/2009/03/17/regionalitas_versenykepesseg_finanszirozas