A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2004. május 21.

Izolacionizmus, most?

Megjelent a Tamás Gáspár Miklós iraki kivonulást sürgető cikkére írt válaszom a Magyar Hírlapban Izolacionizmus, most? címen, ami láthatóan elég nagy vitát gerjesztett az online kiadás fórumán.
Az iraki foglyok megalázása, kínzása, jogaik sárba tiprása joggal keltett felháborodást világszerte. Az európai jogállamok régóta szorgalmazták a Nemzetközi Büntetőbíróság felállítását, amely az ilyen bűnöket kivizsgálhatná és megtorolhatná. Részünkről a megfelelő válasz most nem a bezárkózás és az amerikai szövetséges magára hagyása, hanem annak kikényszerítése, hogy vesse alá magát a nemzetközi jog ezen intézményének. Az viszont semmiképp nem következik a történtekből, hogy Irakból ki kellene vonulni, mert ez olyan képtelenség a totalitárius rezsim megdöntése után egy évvel, mintha valaki 1946-ban az amerikai csapatok kivonását követelte volna a nácizmus romjain tengődő Németországból vagy a rasszista-imperialista rendszer romjain vegetáló Japánból.
A vita csak a Magyar Hírlap oldalán keresztül a cikk aljára görgetve érhető el.

Nincsenek megjegyzések: