A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. november 8.

Nyelvében él a nemzet: petíció újra

Magyar Tudományos AkadémiaA technikai malőr miatt megsemmisült petíciós listát újraindították. Újra lehet csatlakozni az MTA Nyelvi Bizottsága által kezdeményezett, meglehetősen értelmetlennek látszó 12. helyesírási reform elleni online petícióhoz. A peticíó egyébként "valódi reformot", vagyis egyszerű használók, tanárok, szerkesztők és korrektorok számára differenciált, praktikus, és a mai élő beszélt és írott nyelv, többek között az online nyelvhasználat sajátosságait is figyelembe vevő szabályzatot szeretnének.

Még egyszer: nem vagyok egy nagy aláírós tipus, de szerintem a nyelvhasználat ügye egy olyan közügy, amit sokan nem is tekintetenek annak. Pedig a nyelv nem az Akadémiáé, hanem a miénk. Itt lehet aláírni a petíciót.

CC fotó: littlephil

1 megjegyzés:

smrsm írta...

En sem szeretek alairni listakat, de ezzel teljes mertekben egyetertek. Ahogy azzal is, hogy a nyelvhasznalat igen fontos kozugy, kulonosen egy annyira szovegekhez kotott kulturaban, mint a magyar.